Linwood Municipal Building

Linwood2

PROJECT OVERVIEW

Linwood Municipal Building

Linwood, NJ

The Linwood Municipal building is located on a plot of land along New Road.  The existing building as originally constructed included an atrium space with decorative plantings.  As the City’s population grew a renovation and addition to the building became necessary.  The Vaughn Collaborative incorporated this exterior atrium into the building as much needed office space while designing a cupola tower with clerestory glass windows to bring light into the center of the building.

This building currently serves as a multifunctional space for both the administrative and police facilities.  The 10,000 square foot renovation, which is currently under construction, is focusing on the administrative wing.  Full operation of the Police will remain throughout construction and renovation for that area is considered in the near future.